Ворог сьогодні може влаштувати провокації у двох місцях: висновок ISW

Два різні напрями

Фото ілюстративне

В рф створюють умови для військових операцій під фальшивим прапором на кордоні з Чернігівською областю та у сусідній з Україною Молдові у річницю повномасштабного вторгнення в Україну. Такий прогноз зробили експерти Інституту вивчення війни(ISW)

Аналітики ISW  зазначають, що українська розвідка напередодні фіксувала на кордоні в районі Чернігівської області колони російської техніки без розпізнавальних знаків та з окупантами у формі, схожій на «піксель» ЗСУ.

Цією провокацією росія спробує змусити білорусь до вступу у війну проти України або скувати сили ЗСУ на даній ділянці фронту, для того щоб послабити оборону на сході, вважають в ISW.

Крім того ISW не відкидає провокацій в окупованому Придністров'ї. 

Напередодні Міноборони РФ звинуватило Україну в нібито підготовці вторгнення до Молдови, цим Кремль намагався спотворити слова Зеленського, який запропонував військову допомогу Майє Санду у боротьбі з окупантами.

Водночас у ISW вважають, що РФ не безпосередньо атакуватиме Молдову, оскільки для цього у москви немає військового потенціалу.

І військові, і експерти сходяться на думці, що росія, швидше за все, здійснить на честь роковин вторгнення в Україну, 24 лютого, нову масовану атаку .

Через загрозу нових обстрілів українським школам цього дня було рекомендовано перейти на дистанційне навчання. 

Проте напередодні з'явилися повідомлення від розвідки та Генштабу про підозрілі нові переміщення російських військ поблизу Чернігівської області.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена