Ворог завдав удару по об’єкту критичної інфраструктури Тернополя

У неділю, 3 квітня, в Тернополі російські окупанти намагалися зруйнувати один з об’єктів критичної інфраструктури. У місті було чути вибухи, постраждалих немає. Про це повідомив голова Тернопільська ОДА (ОВА) Володимир Труш.

«Під час повітряної тривоги, приблизно о 22:20 год, ворог спробував зруйнувати один з об’єктів критичної інфраструктури у Тернополі. Постраждалих немає. На місці працюють працівники служби ДСНС та поліції», — написав Труш.

Як згодом повідомили на брифінгу, бомбардування Тернополя ворог здійснив удар увечері 3 квітня. Завдяки протиповітряній обороні, яка вчасно попередила даний факт, ракету знешкодили. Однак осколки пошкодили об’єкт критичної інфраструктури. Ворог, на жаль, зараз б’є тільки по таких об’єктах. І цей об’єкт зараз у непридатному стані для використання. Місце, який саме об’єкт — це закрита інформація, — каже він. 

Зараз там працюють ЗСУ, ДСНС, які разом з поліцією проводять документування даного факту, дістають осколки. Людських жертв немає. 

«По цьому об’єкту ми спрацювали напередодні. Тобто ми знали, що може бути така ситуація, і  всі превентивні заходи були вжиті до того. Тому маємо такий результат. Звертаюся до мешканців краю. Вчорашня ніч показала багато коментарів, пропозицій з адресами, мало не з фотофіксацією. Не робіть цього, не допомагайте ворогу. Коли ви це все пишете, вас теж моніторять в інтернеті. Тому без фейків та попередніх оголошень. На питання: де і що прилетіло, вам будуть відповідати: «У сторону російського корабля», не ображайтеся», — наголосив Володимир Труш. 

Як повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол, усі об’єкти критичної інфраструктури Тернопільщини перебувають під охороною. Відповідно коли відбувається сигнал тривоги, приходить оповіщення тих  людей, які там працюють, щоб мінімізувати заходи у випадку бобмардування. Також проводять оповіщення людей, які проживають навколо цих об’єктів.

«Це був перший постріл у Тернопільську область, але думаю, не останній. Тому ми всі повинні бути готові. На сьогодні всі бомбосховища працюють, всі йдемо туди у випадку повітряної тривоги», — каже очільник поліції області. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також