Ворожі війська скинули фосфорні бомби на Луганщину (ФОТО)

Є жертви, серед них діти.

Фото: Сергій Гайдай

Ракетні удари та фосфорні бомбардування завдали росіяни вночі по території Луганщини. Внаслідок бомбардувань, є четверо загиблих. Про це повідомив Сергій Гайдай, голова Луганської ОВА (ОДА).

«Дуже важка ситуація в Рубіжному, де тривають бої серед міста. За підтвердженою інформацією, ми маємо чотирьох загиблих, двоє з яких діти, та шестеро поранених. У росіян настала агонія. Вони не можуть пробитися вглиб, тому почали застосовувати важке озброєння. Ракетних ударів завдано по Лисичанську та Новодружеську, а на Рубіжне авіація рф почала скидати фосфорні бомби. Тому, на жаль, кількість жертв може бути значно більшою» - повідомив він.

За добу в області пошкоджено чи повністю зруйновано 31 об’єкт, з яких 23 будинки. А саме, 10 багатоповерхівок та 13 приватних. Було охоплено полум’ям 16 з них.

Обстрілів зазнали жителі Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Кремінної, Новодружеська, Воєводівки. 

Наразі знеструмленими залишаються 35 населених пунктів — 14 частково, 21 повністю. 101 526 споживачів перебувають без світла.

Додамо, що радіус ураження фосфорної бомби — 150 метрів. При використанні проти військових цілей, розташованих усередині або в околицях населених пунктів, зброя, що містить білий фосфор, за міжнародними угодами (Протокол III до Конвенції про конкретні види звичайної зброї) заборонена до застосування.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також