Вперше в історії: кількість біженців у світі перевищила 100 мільйонів

Сумний рекорд

Повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України призвів до того, що кількість біженців у світі вперше в історії перевищила 100 млн осіб. Про це свідчать підрахунки Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН), пише «Уніан».

«Це рекорд, якого не мало бути. Він має стати тривожним сигналом для вирішення та запобігання руйнівним конфліктам, припинення переслідувань та усунення основних причин, які змушують невинних людей кидати свої домівки», — заявив верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

Так, раніше повідомлялося, що в Україні через війну спостерігається найбільша криза з переміщення людей у світі.

До початку війни в Україні кількість вимушено переміщених людей оцінювали приблизно у 90 млн людей. Після неспровокованої агресії РФ число людей збільшилось ще на 14 млн: 8 млн українців переїхали до більш безпечних частин країни, а ще 6 млн виїхали за кордон.

«Міжнародна реакція на людей, які тікають від війни в Україні, була переважно позитивною. Співчуття досі існує, і нам потрібна подібна мобілізація для всіх криз у всьому світі. Але зрештою гуманітарна допомога — це паліатив, а не лікування. Щоб переломити тенденцію, єдиною відповіддю є мир і стабільність», — заявив Гранді.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також

Кремль залучив РПЦ до заходів фільтрації та мобілізації на окупованих українських територіях

Російська Федерація активно залучає можливості російської православної церкви до проведення ворожої, антиукраїнської діяльності, а також, подальшого вчинення геноциду українського народу