Вперше в Україні суд заборонив одеському цирку використовувати тварин

b951ea5eadb5d5e3534247910bc93cb5
b951ea5eadb5d5e3534247910bc93cb5


Окружний адміністративний суд Одеси заборонив використовувати тварин в одеському цирку. Це перше таке рішення в Україні. Про це повідомляє «Громадське».





Зоозахисники подали позов проти одеського цирку після того, як під час позапланової перевірки з екоінспекцією зафіксували порушення в утриманні диких тварин.

Після того, як рішення суду набуде чинності, у виставах одеського цирку зможуть брати участь тільки люди.

Позов мав на меті заморозити господарську діяльність цирку, доки не будуть виконані вимоги щодо заборони їх використання. 

На засідання суду прийшли зоозахисники та робітники цирку, які вважають, що цирк хочуть закрити повністю та бояться за свої робочі місця.



Під час засідання представник цирку у суді, комерційний директор Юрій Горлочов, вимагав припинення розгляду справи, до закінчення розгляду іншої, що перебуває в приморському суді. Вона також пов’язана з перевірками, але суддя відмовила у клопотанні. 

Після чотиригодинного засідання, Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов повністю. Зоозахисники та екоінспектори кажуть, що таке рішення стало першим у країні та вбачають у цьому значний прогрес у «поваленні застарілої циркової системи».

 

varta1.com.ua: Новини