Вплив Єрмака викликає занепокоєння серед союзників України, - Bloomberg

Вплив Андрія Єрмака зростає

Діяльність Андрія Єрмака на посаді глави Офісу президента, його зростаючий вплив та кадрові рішення, до яких він міг бути причетний, викликають занепокоєння в союзників України. Про це йдеться у статті Bloomberg.

“Оскільки російський наступ триває вже третій рік, деякі міжнародні прихильники України дедалі більше стурбовані тим, наскільки багато рішень зосереджено в руках 52-річного Єрмака, кінопродюсера-одноденки, який став єдиним наближеним до президента, що має прямий вплив на все – від зовнішньої політики до військового планування”. – пише видання.

Сам Єрмак в інтерв’ю агенції не заперечував свого статусу і зазначив, що пишається впливом, який має.

“Я не беру участь у кожній роботі, я лише координую. Так, я дуже пишаюся тим, що президент запитує мою думку, але він запитує мою думку, тому що я отримую результати”, – сказав він.

Занепокоєння союзників щодо статусу Єрмака “з’являється у небезпечний для Зеленського момент”.

“По-перше, йдеться про подальшу підтримку у зв’язку з президентськими виборами в США. По-друге, український президент сам вразливий щодо своїх президентських повноважень, які б вже закінчились, якби не воєнний стан”, – йдеться у матеріалі.

Також, цю ситуацію вправно використовують у Кремлі у пропаганді проти української влади. Зокрема лунає наратив, що Зеленський “не має належного мандата на керівництво військовими діями в Україні”.

“Як більшість найкращих пропагандистських тез, вона зачіпає реальні питання про те, наскільки життєздатним є призупинення нормального демократичного процесу в довгостроковій перспективі, особливо в умовах, коли починають з’являтися ознаки розчарування в уряді”, – зазначають у виданні.

Читайте також: МОЗ скасує скандальний тендер на відновлення київської лікарні “Охматдит”

Президент України бачить у цьому лише атаки на себе, а Єрмака називає “потужним менеджером”.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі