Вплив карантину на щастя українців: у Львівській міськраді оприлюднили дослідження

happy-quotes-1024x683
happy-quotes-1024x683

Вчора, 14 квітня, експерти Українського інституту дослідження щастя оприлюднили результати всеукраїнського дослідження впливу карантину на щастя українців. Повідомили у ЛМР.

Його проводили з допомогою анкетування з 31 березня по 10 квітня 2020 та 2021 рр. Торік (через три тижні після початку карантину) 76,4 % респондентів відповіли, що щасливі. Тоді як у 2021 році тільки 67,4 % вважають, що були щасливими до карантину.

Кількість нещасливих людей також зросла: з початком карантину відсоток нещасливих становив 13,7 %, а через рік карантинних обмежень17,9 %.

Найбільший дискомфорт українці під час карантину 2020 року відчували через дистанціонування й брак спілкування з рідними і друзями. Натомість рейтинг дискомфортних факторів 2021 року очолює неможливість подорожувати.

У своїх пріоритетах на цей період люди назвали здоров’я, піклування про родину, покращення матеріального становища, духовно-інтелектуальний саморозвиток, освіту, стосунки з коханою людиною, народження та виховання дітей, кар’єру.

Під час карантину 6,5 % опитаних втратили роботу, 2 % довелося закрити свій бізнес, аж 12,1 % зазначили, що розглядають можливість поїхати закордон у пошуках роботи.

Як свідчать результати дослідження, трьома основними чинниками, що негативно впливають на відчуття щастя українців виявилися:


  • хвилювання за здоров’я і життя рідних та близьких;

  • тривога за своє майбутнє в непередбачуваних соціально-економічних умовах;

  • погіршення матеріального становища.

varta1.com.ua: Новини