Все майно Московського патріархату в Україні хочуть націоналізувати

Нардепи зареєстрували законопроєкт "Про заборону Московського патріархату на території України"

Ілюстрація: 5 канал

У Раді пропонують заборонити діяльність Московського патріархату в Україні.

Як повідомляє «Укрінформ», народні депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт № 7204 «Про заборону Московського патріархату на території України».

Документ оприлюднено на сайті парламенту, передає «Укрінформ».

Проєктом закону пропонується заборонити діяльність Московського патріархату — Російської православної церкви та релігійних організацій, які є частиною Російської православної церкви, у тому числі Української православної церкви.

Також передбачено, що вся церковна власність найвищих органів церковної влади та управління Російської православної церкви в Україні та релігійних організацій, які є частиною РПЦ в Україні, у тому числі Київської митрополії УПЦ, синодальних установ, управління єпархій, впродовж 48 годин з дня ухвалення цього закону інвентаризується і націоналізується. 

Водночас, зазначається, що релігійні громади, монастирі й духовні навчальні заклади Московського патріархату можуть змінити свою підлеглість впродовж 14 днів з дня набрання чинності цим законом відповідно до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».

Як повідомлялось, 24 лютого, президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також