Втеча журналіста телемарафону: в Мінкульті відповіли, чи випускатимуть тепер журналістів з країни

Чи будуть видавати дозволи на закордонні відрядження журналістів та діячів культури

Втеча журналіста Олексія Печія не повинна кидати тінь на закордонні місії українських діячів культури та журналістів, Міністерство культури України (МКІП) і надалі сприятиме їхній діяльності за кордоном. Про це йдеться у заяві міністерства.

У відомстві засудили дії медійника, оскільки він порушив не лише законодавство, але й власну письмову обіцянку повернутися з відрядження. Таку заяву підписують усі, хто отримує від Мінкульту дозвіл на виїзд за межі України.

«МКІП підтримує діяльність українських митців та журналістів за кордоном та сприяє їхньому внеску в культурній та інформаційній боротьбі з агресором. Роль культурної дипломатії та інформаційної роботи за кордоном є надзвичайно важливою для донесення світові правди про війну в Україні. І тут важко недооцінити роботу українських культурних діячів та медійників. Міністерство будує відносини зі спільнотою на засадах довіри один до одного», – йдеться у заяві.

В міністерстві зауважили, що «цей поодинокий випадок» жодним чином не повинен кидати тінь на інших українських журналістів, які щоденно працюють над тим, аби привернути увагу світу до війни в Україні.

Журналіст і ведучий 24 каналу Олексій Печій отримав акредитацію на саміт ЄС, який проходив з 14 по 15 грудня, і вирішив не повертатися в Україну. «По його завершенні журналіст і ведучий не повернувся до України. І лише за тиждень написав допис, у якому намагався виправдати свою зрадницьку позицію», — повідомили на сайті 24 каналу. 

Гендиректор медіахолдингу «Люкс», до якого належить 24 канал, Роман Андрейко в коментарі сказав, що був шокований учинком Олексія і не міг повірити, що він таке зробить: «Ми з перших днів війни називаємо нашу роботу інформаційним фронтом. А ми бійці інформаційного фронту. Олексій дезертирував з цього фронту. Він доросла людина, і він свідомо це вчинив, усвідомлюючи наслідки свого вчинку. Ніхто з колег не очікував такого. Є така фраза: “Не суди, і тебе не будуть засуджувати”. Час нас усіх розсудить, і Олексій, можливо, зрозуміє, що це була найбільша помилка в його житті. Ми з колективом залишаємось тут, разом і до перемоги».

Читайте також: відомий український ведучий «ухвалив складне для себе рішення» і втік з України

Роман Андрейко нагадав про роботу його каналу та підтримку ЗСУ: «Якщо хтось перестав вірити, що все це є частиною нашої перемоги, то цій людині з нами не по дорозі».

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також