Втратив товару на 5,5 мільйонів: на Закарпатті митники вилучили у бізнесмена мармурову плитку з Італії (ФОТО)

На кордоні затримали вантажівку з товаром, який намагалися провезти, не сплачуючи повне мито

На Закарпатті митники вилучили в іноземного бізнесмена, який намагався обійти повну сплату митних платежів, 2,5 тонни мармурових плиток на 5,5 млн грн. Комплекти мармурових плит екпортувала в Україну британська компанія із значно заниженою митною вартістю. Про це повідомили  у пресслужбі Закарпатської митниці.

Порушення митного законодавства з боку іноземного громадянина виявили посадовці управління боротьби з контрабандою та митних правил Закарпатської митниці у пункті пропуску «Чоп – Захонь», що на українсько-угорському кордоні.  На кордоні затримали вантажівку з товаром, який намагалися провезти, не сплачуючи повне мито.

Фото: Закарпатська митниця

«У зону митного контролю прибула вантажівка з товаром “комплекти із мармурових елементів: плитки, кубики для мозаїки та аналогічні вироби з природного каменю”, торгової марки “Bufalini Marm”, італійського виробництва, загальною вагою 2,5 тонни, вартістю 69,1 тис. євро. Відправником товару зазначалася італійська фірма, продавцем – англійська, а отримувачем – українська», – повідомили у пресслужбі Закарпатської митниці.

Фото: Закарпатська митниця

Читайте також: львівські митники викрили понад 4 кг наркотиків у міжнародних посилках (ФОТО)

Інспектори виявили невідповідність у заявленій інформації про вартість товару – реальна ціна плиток становить 123,7 тис. євро. Відповідно до ч. 1 статті 483 Митного кодексу України співробітники вилучили товар. Справу скерують до суду.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також