Вимагають виплати зарплат: шахтарі оголосили голодування в будівлі ЛОДА

916992_o
916992_o

Голови профспілок чотирьох шахт ДП «Львіввугілля» оголосили голодування у приміщенні Львівської ОДА з вимогою виплатити зарплати за останні три місяці.

Про це у вівторок, 21 січня, повідомив голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, на своїй сторінці у «Facebook».

«Голодування на знак протесту проти невиплати зарплат оголосили керівниця Регіональної організації Незалежної профспілки гірників України міста Червонограда Мирослава Кафтан (шахта «Лісова»), глави шахт «Межирічанська», «Степова» і «Червоноградська» ДП «Львіввугілля» — Василь Лесняк, Василь Семканіч і Валерій Бабій відповідно», — повідомив Волинець.

Він зазначив, що четверо голодуючих перебувають у приміщенні Львівської ОДА і не планують залишати будівлю, поки не буде вирішено питання заборгованості перед працівниками підприємства.

За його словами, що профспілкові працівники вимагають, щоб виконуючий обов’язки голови Львівської ОДА терміново доповів президенту про критичну заборгованість і кризу галузі.

Додамо, що, за даними Волинця, зарплатна заборгованість перед ДП «Львіввугілля», станом на 16 січня, становить 317,79 млн грн (грудень, листопад, частково жовтень 2019 року).

varta1.com.ua: Новини