Винуватцю трагічної ДТП у Харкові, визначили заставу (відео)

рор
рор

Підозрюваного у ДТП на проспекті Науки взяли під варту на 60 діб із заставою 10 мільйонів 510 тисяч гривень. У разі внесення застави підозрюваний зобов’язаний носити електронний браслет.


Відповідну ухвалу 9 листопада виніс суддя Київського районного суду Костянтин Садовський, передає Суспільне.


«...слідчий суддя ухвалив: клопотання слідчого [...] задовольнити частково, застосувати відносно [...] запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в державній установі Харківський слідчий ізолятор в межах строку досудового розслідування на 60 днів, тобто до 5 січня 2021 року включно, визначити суму застави у розмірі 10 млн 510 тисяч грн, які необхідно внести до сплину терміну особи під вартою», — йдеться в ухвалі.


Сума застави дорівнює 5000 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб.


Суддя вважає доведеними ризики п. 1, 3, 5 ч. 1 ст. 177 Кримінального процесуального кодексу України, зокрема, що підозрюваний може переховуватися від органів досудового розслідування або суду та впливати на свідків, потерпілих, вчинити інше кримінальне правопорушення.


https://youtu.be/ZmmL9gm-sA0

«Існування вказаних ризиків підтверджується тяжкістю скоєного правопорушення, даними про особу підозрюваного, який є громадянином іншої держави, не працює, мешкає в Україні без реєстрації, оскільки термін дії посвідки на тимчасове проживання в Україні закінчився ще 27 червня 2020 року, живе сам, даних про наявність зареєстрованого шлюбу слідчому судді не надано, поведінкою підозрюваного після ДТП, який намагався самовільно його (місце ДТП) залишити», — сказав суддя.


https://youtu.be/fE0U06yi9TU

varta1.com.ua: Новини