Вирок суду: 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна

168725hgf
168725hgf

Таким рішенням закінчилася справа 30-річного жителя Дубенського району Рівенської області, який у жовтні 2013 року намагався перевезти з-за кордону велику партію прекурсорів (прекурсор — хімічна речовина, вихідний компонент або учасник проміжних реакцій при синтезі будь-якої речовини — прим. авт.) загальною вагою 1,3 кг, що є особливо великим розміром. Їх чоловік помістив у коробку з-під миючих засобів та замаскував серед особистих речей і хотів перетнути кордон на авто у пункті пропуску «Ягодин».

Під час обшуку у будинку чоловіка правоохоронці знайшли та вилучили 5,6 г канабісу, 13 г амфетаміну та ще 350 г наркотичного порошку — все це чоловік зберігав для переробки в наркотичні речовини та подальшого їх збуту.

Прокуратура Рівненської області висунула обвинувачення у у кримінальному провадженні за ст. 305 (контрабанда прекурсорів в особливо великих розмірах), ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), та ст. 311 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів).

Згідно із вироком Любомльського районного суду Волинської області обвинуваченого визнано винним у вчиненні тяжких злочинів, та призначено покарання — 10 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного, на правах приватної власності, майна. 

varta1.com.ua: Новини