Вже за кілька тижнів інформація із застосунку "Резерв+" матиме таку саму юридичну силу, як і паперовий військовий квиток

Нині можна змінити лише контактні дані

фото ілюстративне з відкритих джерел

Вже за кілька тижнів інформацію із нового застосунку від Міноборони «Резерв+», який запрацював в Україні 18 травня, прирівняють до військово-облікового документа, який буде мати таку саму юридичну силу, як і паперовий військовий квиток чи приписне свідоцтво.

Про це представники Міністерства оборони України повідомили в інтерв'ю «Телеграфу».

«Впродовж найближчих тижнів, коли буде реалізовано QR-код, інформація стане військово-обліковим документом з такою ж юридичною силою, як і військовий квиток чи приписне свідоцтво», — обіцяють у Міноборони.

Нагадаємо, у перший день запуску застосунку, програма здійняла неабиякий шквал критики. У одних застосунок взагалі не хотів запускатися, в інших — не дозволяв пройти реєстрацію. Чимало критики викликав і дуже обмежений стартовий функціонал «Резерв+».

Так, нині через додаток можна змінити лише контактні дані згідно з новим законом, що набув чинності 18 травня. Проте користувачі очікували можливості оновлення всього спектру всіх персональних відомостей.

Читайте також: у ВРУ реєструють законопроєкт про продовження терміну оновлення даних для військовозобовʼязаних до 150 днів.

«Перед нами постало завдання швидко розробити електронний кабінет військовозобов'язаного у вигляді мобільного додатку. Після оновлення інформації військовозобов'язаний може переглянути дані про себе в реєстрі »Оберіг«. Наразі ця інформація має виключно інформативний характер», — пояснюють в Міноборони.

 

varta1.com.ua: Новини

Наталя Андрійчук

Читайте також