Washington Post дізнались деталі плану Трампа щодо завершення війни

Пропозиція Трампа полягає в тому, щоб «підштовхнути» Україну до передавання росії Криму та Донбасу

ФОТО: Дональд Трамп

Колишній глава Білого дому і кандидат у президенти США Дональд Трамп у приватних розмовах заявив, що міг би припинити війну росії в Україні, тиснучи на Україну, щоб вона відмовилася від певної території. Про це виданню The Washington Post розповіли люди з оточення Трампа, які обговорювали з ним це питання.

Як стверджують джерела, знайомі з планом Трампа, його пропозиція полягає в тому, щоб підштовхнути Україну до передачі Криму та Донбасу росії.

Зазначається, що Трамп неодноразово хвалився тим, що домовиться про мирну угоду між росією та Україною протягом 24 годин після повернення у Білий дім. Але він регулярно відмовлявся публічно розкривати зміст цього плану. Люди, які обговорювали це питання з Трампом, на умовах анонімності розповіли WP, що план полягає в тому, аби підштовхнути Україну до передачі Криму та Донбасу країні-агресору. 

За словами одного зі співрозмовників видання, у приватній розмові Трамп казав, що, на його думку, і росія, і Україна «хочуть зберегти обличчя, вони хочуть виходу», і що люди в деяких частинах України погодилися б бути частиною росії.

Стверджується, що деякі соратники Трампа намагалися відговорити його від такого плану.

«Я витрачав 100% свого часу на розмови з Трампом про Україну. Він (Путін) повинен заплатити ціну. Він не може виграти в цьому», — сказав сенатор-республіканець Ліндсі Грем.

Прес-служба Трампа відмовилася прямо заперечувати цю інформацію, обмежившись заявою, що вищенаведені свідчення не заслуговують довіри.

«Будь-які припущення щодо плану президента Трампа походять від неназваних і неінформованих джерел, які не мають жодного уявлення про те, що відбувається або що станеться. Президент Трамп єдиний, хто говорить про припинення вбивств», — заявила речниця Каролайн Лівітт.

Читайте також: американський дипломат пояснив, чи реально Трамп завершить війну за день

Фіона Хілл, колишня головна радниця Трампа щодо росії, каже, що її колишній шеф надто покладається на власну харизму і вірить, що зможе помирити Україну та росію, просто сівши з їхніми лідерами за стіл переговорів. Вона також зауважила, що команда Трампа сприймає російське вторгнення в Україну як звичайну територіальну суперечку, а не загрозу всій архітектурі європейської безпеки та світового порядку загалом.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк