«Я - глава Церкви, але я з’явився в ТЦК»: глава УГКЦ оновив свої дані в ТЦК

Блаженніший Святослав

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав заявив, що оновив свої дані в територіальному центрі комплектування. Про це він сказав в інтерв’ю «Укрінформу».

Українські церкви підтримують мобілізацію як виконання обов’язку кожного громадянина із захисту Батьківщини. Водночас він зазначив, що нікого не можна примусити любити свою країну і «належним чином виконати святий обов’язок».

За словами глави УГКЦ, здійснення мобілізації силовими методами є «великою небезпекою для гідності людей».

Він також висловився щодо мобілізації священнослужителів, зазначивши, що капеланських вакансій менше, ніж церковників, які підпадають під закон про мобілізацію. За його словами, під час мобілізації треба забезпечити потреби не тільки військовослужбовців, але й цивільного населення.

Блаженніший Святослав сказав, що закон про мобілізацію треба виконувати, однак, на його думку, церкви належать до критичної інфраструктури, а тому він сподівається, що «з боку української держави буде чутливість, розуміння духовних потреб народу».

«Я - глава Церкви, але я з’явився в ТЦК, оновив свої дані, моя військово-облікова спеціальність — фельдшер. Я ще в радянській армії служив на посаді військового фельдшера», — сказав він.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт