«Я не тряпка якась»: Зеленський різко прокоментував відносини з Польщею

«Я сказав: дайте нам вивезти. Нам не дали вивезти»

Президент України Володимир Зеленський вдячний Польщі, її президенту і народу за те, що вони підтримують українців з перших днів війни, але з квітня по вересень відносини були дуже складним. Про це він сказав під час пресконференції.

Відносини були міцними, але потім почалася блокада українських кордонів – Польща заборонила експорт української агропродукції.

«Зрозумійте: це – не бізнес під час війни. Блокада наших кордонів. Це було виживання, у нас не було тоді коридору. Вільного, незалежного чорноморського коридору, яким можна було б вивозити наше зерно», – сказав він.

Президент сказав, що Україна була готова на компроміс, але в чому він?

«Копроміс не всім нам вижити? Не вивезти це зерно? В чому? Ми сказали окей, ми не будемо продавати зерно в Польщу. Окей, дайте вивезти. Ви знаєте, як ставляться до поляків. З великою симпатією і любов'ю. Навіть коли всі бачили, що у нас конфлікт на рівні лідерів, українці почали захищати вас, не мене», – сказав Зеленський польському журналісту.

Читайте також: Telegram-канал «Труха» отримав акредитацію на пресконференцію Зеленського, куди не змогли потрапити деякі професійні медіа

З квітня по вересень відносини були дуже складним. Україна втратила сотні мільйоні доларів і частину врожаю через блокаду Польщею українського експорту.

«Я не тряпка якась. Я захищаю інтереси держави в час війни. Я сказав: дайте нам вивезти. Нам не дали вивезти», – зазначив він, назвавши це неправильним.

Зеленський впевнений, що це був політичний сигнал, політичні вибори урядовців, які програли. 

Допомогти фермерам вижити допоміг президент Румунії, сказав Зеленський.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також