«Я русскій», «війну почали українці»: прихожани намагалися завадити пікетуванню церкви МП у Львові (ФОТО)

Львів'яни хотіли підтримати військовослужбовця, якого побили священники УПЦ МП у Хмельницькому

ФОТО: львів'янка Анастасія

Львів'яни вимагали закрити московські церкви у Львові. Місцеві мешканці зібралися пікетували Свято-Володимирську церкву УПЦ МП у Сихівському районі Львова після того, як священники побили військовослужбовця у Хмельницькому, пише «Варта-1». Подробиці розповіла учасниця акції львів’янка Анастасія. 

"Я прийшла на акцію протесту, щоб підтримати військо службовця, якого побили попи РПЦ у Хмельницькому, а також звернути увагу влади Львова, яка на дев'ятому році війни ігнорує прохання львів’ян про закриття РПЦ у місті. Прийшовши до церкви, ми зустріли прихожан та ймовірно чоловіка, який прислуговує попу та почули тези, які яскраво описують, чому потрібно закрити РПЦ в Україні. Вони почали говорити, що війну почали українці. Жінка, яка викрикала, що її родичі воюють, нещодавно говорила, що пишається тим, що росіянка(це подруга моєї бабки, яка теж е прихожанкою цієї будки).» , – каже львів'янка Анастасія.

«Почали видзвонювати своїм іншим прихожанам цієї РПЦ і протягом двадцяти хвилин вони долучилися. На місце, також, приїхала поліція, але до протесту не втручалася та не забороняла. Основна ідея цього протесту – звернути увагу влади, що РПЦ у Львові не місце», – підсумувала Анастасія.

За словами активістки, прихожани намагалися завадити зйомці. Спершу до дівчини причепилися дві літні жіночки, які наказували їй забиратися і заперечували факт, що війну розпочала сторона російської федерації.

«Війну розпочали українці!», - вигукнула одна із прихожанок.

Фото: скриншот з відео

Згодом, під час їхнього конфлікту вийшов чоловік, який за словами Анастасії, який прислуговує московському попу даної церкви. Він грубим тоном сказав прихожанкам залишити у спокої дівчину.

«Аставтє єйо в пакоє, ана дура», - звернувся він до жінок.

А на зауваження Анастасії до нього щодо російської мови чоловік викрикнув, що він «русскій».

Фото: скриншот з відео

«Наш обов'язок як цивільних викорінити все російське з України. Ми не можемо чекати, поки хлопці повернуться з війни і будуть боротися ще й тут з російською навалою. Так це не працює. Ми - надійний тил, який має боротися за Україну, так само, як за неї боряться наші військові, медики. Ми маємо боротися за Україну заради всіх полонених та загиблих», -  доповнила львівська активістка.

Читайте також: з'явилося ще одне відео конфлікту в Хмельницькому (ВІДЕО).

Вже у найближчу неділю активісти збираються відвідати УПЦ МП на вулиці Тараса Бобанича у Львові.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк