"Я — рятував людину", — нетверезий священик, який на автомобілі розгромив могили на кладовищі у Харкові, прокоментував інцидент (ВІДЕО)

Screenshot_1
Screenshot_1

Нетверезим панотцем виявився служитель церкви Московського патріархату. Раніше церковнослужителя вже зупиняли правоохоронці за водіння у нетверезому стані. Про це йдеться у сюжеті «ТСН.19:30».


Трощу на відео зафільмували робітники цвинтаря: священик на джипі руйнує колесами могили, а потім хиткою ходою виходить з авто і тільки розводить руками. Коли батюшка зніс перший пам’ятник та зупинився, місцеві робітники зняли клеми з акумулятора його автівки. Поки викликали евакуатор, священик клеми під’єднав і знову почав маневри — зруйнував з десяток могил, а потім утік, покинувши машину. Працівники цвинтаря запевняють, що водій був нетверезим: «Він п’яний був, так. Це коробка автомат, переплутати всього лише дві педалі — назад і гальма. Це дуже важко».


Від самого ранку на кладовищі збираються перелякані люди. Вони побачили скандальне відео в інтернеті і приїхали перевіряти, чиї могили сплюндрував піп.


«Сволота! Хай ховають власних дітей, а потім їздять на могилах», — обурена жінка, котра від хвилювання не спала всю ніч. «Тут перша могила взагалі знесена. Тут брат мій — ось, шматок тільки. Он батько і мати», — показують руйнування рідні похованих.



Найбільше людей обурює те, що за кермом був саме священик. Отця Михайла з юрисдикції Української православної церкви Московського патріархату нетверезим бачать часто.


«Він завжди їздить угашений, п’яний. Відспівувати приїхав, двічі забував, як звати померлу. Він таке коїть, що мама моя рідна! Це не перший раз», — запевняють очевидці. 


У храмі, де служить панотець, сьогодні його не бачили, але кажуть, що він проходить обстеження — мовляв, троща на цвинтарі сталася через стан здоров’я отця Михайла.


«Він начебто не знав, куди він потрапив, отямився. Можливо, мікроінсульт. Люди кажуть алкогольне сп’яніння, але доказів прямих і непрямих поки немає», — каже протоієрей Сергій Кіт. Протоієрея Михайла журналісти знайшли не в лікарні, а в управлінні єпархії. У нього своя версія заїзду по могилах — рятував людину.


«На цвинтарі, коли перебігала людина, мені довелося повернути і я в’їхав. Щоб утекти від страшної трагедії, мені довелося звернути на могилки», — пояснив отець Михайло Люшуков.


Священик обіцяє, що всі завдані збитки відшкодує, пам’ятники поновить, а результатів аналізів на алкоголь не боїться, бо був тверезий.


«Я сто відсотків упевнений, що ніяких алкогольних і наркотичних речовин там не буде виявлено», — сказав він.


Однак, за даними «ТСН», батюшка вже попадався нетверезим за кермом. Спочатку він це спростовує, але потім таки визнає — не без гріха: «Ну, було, так, але це вже було давно». 


Тоді отець Михайло відбувся лише штрафом — покарання від єпархії не було. Але тепер на нього чекає єпархіальний суд, його планують провести одразу після результатів наркологічної експертизи. Окрім цього, на священика чекає ще й суд мирський. Якщо провину водія за наругу над могилами доведуть, він може змінити рясу на тюремну робу на три роки.

varta1.com.ua: Новини