Ядерна загроза: Кім Чен Ин замовив нову міжконтинентальну ракету

Він закликав збільшити ядерний арсенал

Північна Корея має намір продовжувати активно нарощувати та розвивати свій ядерний арсенал. Про це пише Reuters з посиланням на державні ЗМІ.

Кім Чен Ин, лідер КНДР закликав до розробки нових міжконтинентальних балістичних ракет і більшого ядерного арсеналу для протидії загрозам з боку США.  

На засіданні правлячої Робітничої партії Кім Чен Ин наголосив на необхідності забезпечити «переважну військову міць» для захисту свого суверенітету та безпеки.

Кім Чен Ин звинуватив Вашингтон та Сеул у спробах «ізолювати та задушити» Пхеньян за допомогою ядерних ударних засобів США, які постійно розгортаються в Південній Кореї, назвавши це «безпрецедентним в історії людства».

Він пообіцяв розробити нову міжконтинентальну балістичну ракетну систему, “основним завданням якої буде завдання швидкого ядерного контрудару”.

Лідер КНДР зауважив, що Південна Корея стала “нашим безумовним ворогом”, залученим до “безвідповідальної та небезпечної військової розбудови”.

«Ситуація, що склалася, вимагає подвоєних зусиль для значного зміцнення військової мускулатури... у відповідь на тривожні військові кроки США та інших ворожих сил», - йдеться у повідомленні KCNA.

За словами Кім Чен Ина, Південна Корея стала «нашим безсумнівним ворогом», оскільки вона «схильна до необачного та небезпечного нарощування озброєнь» і ворожих військових дій.

Як повідомлялося раніше, «Вагнерівці» отримали від КНДР зброю для війни в Україні

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також