Як грамотно обрати планшет для роботи

Для правильного вибору необхідно дотримуватися декількох правил.

Через події, які зараз відбуваються в Україні, багато людей вимушені були кинути свої домівки та переїхати в інші міста, здебільшого на захід країни. На жаль, більшість з них фізично не змогла взяти із собою такі речі, як комп’ютер або ноутбук. Тому деякі фрілансери у сфері IT-технологій, копірайтингу та веб-дизайну залишилися без роботи. Щоб почати працювати знову, потрібно замовити планшет у Львові. А для правильного вибору необхідно дотримуватися декількох правил.

Основні параметри

Обираючи планшет саме для роботи, слід у першу чергу приділити увагу наступним параметрам.

  1. Діагональ екрану. Щоб очі не втомлювалися швидко, цей показник повинен бути не менше 10 дюймів. Також зручніше займатися проєктуванням, переглядом графічних зображень або читанням на екрані з великою діагоналлю.
  2. Тривалість роботи в автономному режимі. Цей фактор має велике значення, коли треба, щоб заряду акумулятора вистачило на повний робочий день. Зараз виробники пропонують моделі, здатні працювати від 10 до 13 годин без підзарядки.
  3. Якість зв’язку. Сучасні планшети повинні підтримувати високошвидкісне інтернет-з’єднання 4G або 5G.
  4. Матриця екрану. Велика діагональ не завжди є гарантією чіткого якісного зображення. Визначальну роль при цьому грає технологія екрану та його роздільна здатність. У даний час можна відзначити матрицю «Super AMOLED» від «Samsung», яка забезпечує розкішну контрастність, насиченість відтінків, глибину чорного кольору та чіткість зображення у сонячну погоду. Схожі параметри має матриця «PLS», яка відрізняється швидким відгуком екрану. Також неможливо не відзначити матрицю «Retina» для планшетів «iPad». Вони ідеально підходять для тих, хто займається веб-дизайном та цифровим живописом.
  5. Роздільна здатність екрану. Кількість пікселів на 1 см зображення визначає його чіткість. При діагоналі у 9,7–11 дюймів цей параметр повинен складати 1920х2000 пікселів, а з екраном у 12–13 дюймів — 2650х1440 або 3000х2000 точок. Роздільна здатність з меншими показниками не дає можливості отримувати якість HD.
  6. Оперативна та вбудована пам’ять. Обсяг оперативної пам’яті визначає продуктивність планшету та швидкодію запущених на ньому програм або додатків. Тому цей показник повинен складати не менш ніж 6 ГБ. При цьому обсяг вбудованої пам’яті краще обирати від 128 до 512 ГБ.
  7. Матеріал корпуса. Для роботи краще підійдуть планшети у металевому корпусі, які відзначаються надійністю та виглядають презентабельно.
  8. Наявність клавіатури. Цей фактор має велике значення для тих, хто працює в області копірайтингу або кодингу. Їм слід віддати перевагу моделям, до яких клавіатура додається у комплекті або зазначена в опціях.
  9. Наявність стилусу. Це важливо враховувати тим спеціалістам, які займаються графічним дизайном.

Призначення гаджета

Нема сенсу обирати планшет, в якому будуть високими абсолютно усі параметри. Слід визначити ті з них, які дозволяють максимально ефективно та комфортно виконувати певний обсяг робот, передбачений специфікою заняття.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт