Як отримати дозволи на перебування в прикордонній смузі: пояснення від ДПСУ

Дозволи почали видавати з 7 березня

ФОТО: ілюстративне

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко наголосив, що дозволи видаються для людей, які проживають в прикордонні та тим, хто хоче перебувати там, а також особам, які планують проводити якісь роботи в прикордонній смузі. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

 При цьому Демченко нагадав, що йдеться про ділянку місцевості завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону. 

 Він зазначив, що бажання сходити в ліс за грибами в прикордонній смузі також передбачає необхідність мати дозвіл.

Демченко розповів, що такий дозвіл не потрібен, якщо йдеться про звичайних людей, які в’їжджають у прикордонну смугу з метою перетину державного кордону в пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон, а також якщо рух особи на транспортному засобі починається та закінчується за межами прикордонної смуги і це має відбуватися без зупинок та виходу з транспортних засобів.

Речник ДПСУ сказав, що для отримання такого дозволу людина має звернутися до прикордонного загону через електронну пошту,  поштовий зв’язок або особисто. Дозволи потрібні як фізичним особам, так і юридичним особам, які здійснюють якісь роботи в прикордонній смузі.

Демченко розповів, що протягом 10 днів таке звернення опрацьовується і направляють людині дозвіл на адресу, яку він вказує у своєму зверненні. Громадянам, які проживають в прикордонній смузі, дозволи видаються безстроково, а для проведення робіт вони видаються терміном на рік, а також  на певний необхідний термін тим, хто тимчасово в ній має перебувати.

В ДПСУ зазначають, що дозволи скасовуються якщо людина 90 днів не проживає за місцем, яке вона вказує у зверненні, або якщо дала неправдиві дані чи змінила місце проживання.

Дозвіл виданий, зокрема, в Чернівецькій області не діятиме в іншій області.

Читайте також: у Раді хочуть збільшити чисельність прикордонників у ДПСУ на 15 тисяч осіб

«Він діятиме  в межах відповідальності прикордонного загону до якого звернулися люди для отримання такого дозволу», - наголосив він.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк