Як підготуватися до Cambridge ESOL Certificate of Advanced

Однією з універсальних навичок, що потрібні кожній людині без винятку, є знання та володіння англійською мовою. Зараз це мова міжнародної комунікації, інновацій та можливостей. І чим вищий буде ваш рівень володіння цією мовою, тим ширше коло перспектив ви створюєте навколо себе. У цій статті розповідаємо, що таке іспит Cambridge ESOL Certificate of Advanced, що він вам пропонує та як опанувати мову настільки, щоб його скласти!

654b8c44657a9.webp

(Майже) досконала англійська мова

Сертифікат Cambridge ESOL Certificate of Advanced відповідає рівню C1 (Advanced) англійської мови. Це, по суті, передостання сходинка перед ідеальним рівнем C2, проте зазвичай вона є найвищою для тих, хто не зростав у англомовному середовищі. Ідеального рівня теж можна досягнути, проте отримання сертифіката C1 дає людині абсолютно всі навчальні, кар’єрні та побутові можливості:

  1. C1 дає можливість комфортно почуватися в будь-якій англомовній країні світу.
  2. Підійде для зрозумілого навчання абсолютно в будь-якому університеті світу, навіть у Кембриджі.
  3. Дозволяє не просто навчатися, а й займатися академічною діяльністю: проводити дослідження, створювати наукові публікації та претендувати на науковий ступінь у будь-якій галузі, крім мовознавства.
  4. Якщо ви маєте сертифікат CAE, у жодного роботодавця з найкращих компаній світу навіть не виникне запитання щодо рівня англійської. Ба більше, за умов достатньої компетенції та досвіду в інших складниках своєї сфери роботи ви зможете претендувати на найвищі посади, адже без проблем братимете участь у бізнес-зустрічах, семінарах і конференціях будь-якого напряму та складності.

Варто додати, що сертифікат Cambridge ESOL Certificate of Advanced є безстроковим, тож ви підтвердите свій рівень на довгі роки. Проте спочатку варто підготуватися!

Як підготуватися?

Фахівці радять братися за CAE, якщо ви точно впевнені, що ваш рівень відповідає цьому екзамену. Інакше швидко підготуватися не вийде. Проте якщо ви просто хочете дійти до цього рівня та готові наполегливо працювати, то можемо дати декілька порад.

  • Підберіть правильні посібники. Дуже важливо займатися за авторитетними джерелами, адже їхні автори враховують структуру іспиту, чітко та структуровано подають потрібну інформацію.
  • Зверніть увагу не лише на вдосконалення англійської, а й на сам іспит. Іспити Кембриджу – дуже детальні. Вони побудовані за чіткою програмою та структурою. Навіть люди, які добре знають англійську, можуть розгубитися на іспиті.Саме тому потрібно приділити увагу процесу тестування.
  • Практикуйтеся. Для підготовки потрібно натренувати виконання завдань до автоматизму. Також звертаємо увагу, що на іспит відведено обмежену кількість часу, тож краще за все виконувати всі завдання з таймером.
  • Якомога більше говоріть і пишіть англійською. Частини Speaking та Writing вважаються найнапруженішими для учнів і учениць. Проте й ці частини також мають особливу структуру, яку потрібно досконало опанувати.
  • Знайдіть курси підготовки. Ніде не підготують до іспиту з англійської (особливо такої складності) краще, ніж на спеціалізованих курсах.

Який курс підготовки до CAE краще вибрати?

В Україні ви можете знайти безліч курсів підготовки до цього іспиту. Серед них дуже виокремлюється Optima Academy. Чому? За відгуками студентів, є декілька факторів:

  • професійні викладачі;
  • якісно сформовані курси;
  • інтерактивне навчання;
  • індивідуальний підхід;
  • заняття онлайн;
  • увага до важливих деталей;
  • багато практики з кожної окремої частини іспиту: Reading, Use of English, Listening, Writing, Speaking.


Звичайно, це лише рекомендація, проте при виборі курсів тримайте в голові перелічені характеристики. Вони можуть стати факторами, що дуже істотно вплинуть на ваш успіх на цьому іспиті! Саме його вам і бажаємо!

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також