Як погода впливає на бойові дії в Україні: висновки аналітиків

Звіт ISW

Фото ілюстративне

Українські та російські сили продовжують бойові дії на сході та півдні України, однак дощова погода уповільнює темпи бойових дій до повного встановлення зимових умов.

Про це повідомляє  у свіжому звіті Інститут вивчення війни (ISW).

Російський мілблогер (воєнкор) стверджує, що  українські сили продовжують оборону від сильного угруповання військ рф.

За його словами російські війська атакують поблизу Авдіївки, а українські сили зберігають ініціативу на півдні України.

Мілблогер додав, що заявляти про перемоги росіян передчасно, щоб не створити помилкових уявлень про ситуацію на полі бою. Інший російський «воєнкор» зазначив, що погана погода заважає використанню бронетехніки в західній Запорізькій області, але українські війська все ще атакують російські позиції піхотними підрозділами. 

Міністерство оборони (МО) Сполученого Королівства (Великобританії) 18 листопада оцінило, що жодна зі сторін не досягла суттєвого прогресу на Куп’янському та Авдіївському напрямках, а також на східному (лівому) березі Херсонської області, де тривають найбільш інтенсивні бої.

У Міністерстві оборони Великої Британії додали, що найближчих перспектив серйозних змін на лінії фронту стає менше, оскільки настає холодна зимова погода. Українські військові очікують, що росія почне третю хвилю штурму Авдіївки.

Читайте також: ситуація на плацдармі на лівому березі Дніпра: звіт від Генштабу

Морозні погодні умови взимку, швидше за все, сприятимуть поновленню більш активних бойових дій, а триваюча дощова погода навряд чи зупинить українські чи російські атаки.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також