Як розмістити людину в будинок престарілих у Львові

Склалась важка ситуація – рідна людина потребує постійного догляду, але не вдається надати її належну увагу через зайнятість на роботі? Віднайти кваліфіковану та порядну доглядальницю доволі складно. Наявність сторонньої людини у квартирі чи будинку може викликати ще й психологічні проблеми. Кращим рішенням в подібній ситуації стане будинок престарілих.

Умови проживання в сучасних приватних пансіонатах для похилих людей навіть кращі, ніж вдома.

Особливості оформлення пенсіонера у будинок престарілих

Усі будинки престарілих діляться на 2 типи – державні та приватні. Перші передбачають складну процедуру оформлення. Кількість місць у них обмежена, подача заявки не гарантує, що людину візьмуть. Якщо рідні пізніше вирішать забрати родича, то з цим можуть виникнути проблеми. Приватний будинок для людей похилого віку у Львові «Батьківський затишок», для прикладу, пропонує як постійне, так і тимчасове проживання, хоч на кілька днів, а процес оформлення у подібних установах набагато простіше.

Щоб поселитись у будинок престарілих з приватною формою власності треба:

  1. Провести бесіду з адміністратором. Вона потрібна для визначення особливостей у догляді за певною людиною, підбору оптимальних умов лікування та проживання.
  2. Збір документів. Пакет включає паспорт та його ксерокопію. Документ надається людиною, яка буде проживати у пансіонаті, та його рідною людиною. Також знадобиться медична картка, де вказана історія захворювань, результати аналізів тощо.
  3.  Письмова згода людина, що оформляється у будинок престарілих.
  4.  Підписаний договір, де вказуються обов’язки сторін.

У кінці залишається тільки приїхати на поселення з засобами особистої гігієни та речами.

Якщо всі аналізи готові завчасно, то оформитись можливо усього за кілька днів.

Переваги приватних будинків престарілих над державними

Плюси приватного пансіонату можна оцінити вже під час оформлення документів. Велика увага на цьому етапі приділяється медичному догляду. Бюрократичні моменти майже відсутні, чого не можна сказати про державні установи.

Проживання у пансіонатах проходить в сучасних номерах з новими меблями. Кожен постоялець знаходиться під цілодобовим наглядом. Персонал слідкує за станом здоров’я, робить перебування максимально комфортним навіть для лежачих людей.

У приватних закладах організується 5-разове харчування. Враховуються побажання та обмеження по меню. Постояльці пансіонату отримують спілкування з однолітками, цікаво проводять час. Дозвілля включає перегляд телевізора, прогулянки на свіжому повітрі, арт-терапію, настільні ігри тощо.

Родичі можуть навідуватись у зручний час. Забрати проживаючу у пансіонаті рідну людину можна у будь-яку мить, як тільки з’явиться можливість якісного догляду в домашніх умовах.

Будинок престарілих – це вже давно не останній притулок, а місце, де люди похилого віку отримують гідні умови проживання та чудове відношення для себе.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена