Як у популярному серіалі: група юнаків готувалась вчинити серію злочинів на території столиці (ФОТО)

Затримані поліцією

Фото з відкритих джерел, кадри з російського серіалу "Слово пацана"

Правоохоронці викрили групу юнаків, які готувались вчинити серію злочинів на території столиці. Про це повідомили 28 грудня  у прес-службі поліції Києва.

«Наслідуючи приклад російського серіалу, порушники організували та скоїли напад на 16-річного хлопця. Двом фігурантам, серед яких неповнолітній, оголошено про підозру у вчиненні грабежу із застосуванням насильства. За скоєне їм загрожує до десяти років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні правоохоронців.

Так, на початку грудня цього року до поліції Києва звернувся місцевий житель із повідомленням про те, що невідомі побили та пограбували його 16-річного сина. А під час проведення розшукових заходів правоохоронці оперативно встановили причетних до скоєння злочину осіб та доставили їх до відділку поліції:

«Ми дізнались, що група юнаків, серед яких переважно неповнолітні, планувала вчиняти злочини на території столиці. Зловмисники залучили до своєї протиправної діяльності дівчат, які мали знайомитись в інтернеті з хлопцями та запрошувати на побачення. Перевагу надавали власникам дорогих ґаджетів.

Надалі, компанія планувала грабувати тих, хто прийде на зустріч. Так відбулось і цього разу – молодики побили хлопця, коли той прямував на побачення та відібрали мобільний телефон. Ґаджет потерпілого одразу здали до ломбарду, а «виручені» кошти розподілили між собою. Порушники зізнались, що на злочинні дії їх спонукав російський серіал про кримінальне життя підлітків, яких вони хотіли наслідувати» - розповів начальник Подільського управління поліції Юрій Трембіцький.

Викрадений мобільний телефон поліцейські розшукали та вилучили у якості речового доказу.

Двом фігурантам, 2006 та 2007 років народження, слідчі повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України – це грабіж, поєднаний із насильством, вчинений за попередньою змовою групою осіб та під час воєнного стану.

Санкція статті передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі.

Фото з відкритих джерел, кадри з російського серіалу "Слово пацана"

Для довідки: На початку жовтня поточного року у РФ на екрани вийшов серіал «Слово пацана», який став надзвичайно популярним серед молоді, причому не тільки російської, але й української. 

Читайте також: в Україні заблокують можливість перегляду популярного серіалу

Сюжет серіалу переносить глядачів у Радянський Союз 1980-х років.  Головний герой вирішує стати частиною однієї з місцевих «банд», де дізнається усі правила «вуличного життя». На екрані демонструють жорстокі кадри життя підліткових банд.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена