Як влітку поводитися на сонці: прості правила для краси та здоров’я

Усі ми прекрасно пам'ятаємо вислів: «Сонце світить усім однаково!» Він абсолютно чітко пояснює, чому в літню пору всі, хто перебуває на сонці, отримують опромінення і, як наслідок, - засмагу різного ступеня інтенсивності. Справа в тім, що кожна людина наділена індивідуальним типом шкіри, і залежно від цього важливо дотримуватися правил поведінки на відкритому повітрі та вживати заходів безпеки, в тому числі користуватися солнцезахисним кремом для дітей, якщо ви відпочиваєте разом з малечею.

Як правильно засмагати на сонці?

Кожна жінка з настанням літа прагне мати ідеальний вигляд. Для цього важливо бути в хорошій фізичній формі, мати доглянуте тіло і... рівну засмагу. Хай живе пляжний сезон! Варто зауважити, що останніми роками вчені активно б'ють на сполох, пояснюючи, що інтенсивність сонячного опромінення стала сильнішою, і цей факт змушує нас потурбуватися про здоров'я своєї шкіри. Ми не закликаємо вас відмовитися від сонячних ванн, просто важливо дотримуватися правил поведінки просто неба у літні місяці.

Для початку зазначимо, що всі люди сприймають засмагу по-різному. Одним достатньо просто пройтися кілька разів пройтись по вулиці – і чудовий смаглявий відтінок шкіри гарантовано. Інші залишаються білошкірими навіть у серпні. Ступінь та інтенсивність засмаги залежить від здатності шкіри сприймати промені ультрафіолету.

Від Білосніжки до смаглянки

Власницям світлої шкіри варто починати з невеликих доз опромінення. При цьому в обов'язково використовуючи різні сонцезахисні засоби.

Світла шкіра – тонша і ніжніша, вона згорає за короткий час і засмагає дуже погано. Ідеальні засоби захисту для такої шкіри – косметика з високим фільтром УФ. Бувають засоби з УФ-фільтром 10, 15, 20, 30 і 40.

Це означає, що смуглянкам і власницям шкірі оливкового відтінку підійдуть засоби з 10-15 УФ-фільтрами захисту, дівчатам, зі злегка засмаглою шкірою, підходить показник від 20 до 30 і, нарешті, красуням з дуже світлою шкірою треба обрати засоби із захисним фактором 30-40.

Який сонцезахисний засіб обрати саме вам?

Познайомимося ближче з незамінними косметичними помічниками, що дають змогу зробити вашу шкіру смаглявою і рум'яною, водночас забезпечивши необхідний захист.

Косметичні засоби випускаються у великій кількості, їх налічується безліч різновидів: сонцезахисні креми, молочка, муси, гелі, масла для засмаги. Окремо важливо відзначити косметику, яку важливо застосовувати після перебування на сонці.

Якщо ваша шкіра – суха, зупиніться на кремі для засмаги. Муси та молочка чудово підійдуть дівчатам із жирною та нормальною шкірою. Однак зауважте, що їх важливо час від часу повторно наносити, оскільки вони досить швидко стираються.

Якщо ви страждаєте підвищеною жирністю шкіри, скористайтеся гелем для засмаги. Він швидко вбирається і залишає шкіру матовою.

Найголовніше – це час вашого перебування на сонці. Косметологи та лікарі радять перебувати під сонячними променями не більше як годину, але починати з 5 хвилин і поступово збільшувати час.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт