Як забезпечити безпеку електронного гаманця?

Понад 80% людей віком від 25 до 35 років сьогодні користуються електронними грошима. Частина з цих коштів переводиться через електронні гаманці і на них зберігається. Це зручно, просто, а також дає додаткові можливості — наприклад, користувачі можуть отримувати гроші з-за кордону, переводити їх у потрібну валюту, оплачувати рахунки в десятках сервісів. Але завжди виникає питання про те, наскільки це безпечно. Якщо все зробити правильно, то жодних проблем із безпекою не буде. І тут для користувачів є кілька порад.

Створіть надійний, складний пароль

Зазвичай кожен сервіс має свої рекомендації щодо вигадування пароля. Найкраще орієнтуватися на найскладніші комбінації, а також унеможливити повторне використання паролів від інших сервісів.

Налаштуйте двофакторну аутентифікацію

Якщо вхід у гаманець здійснюється лише за паролем і логіном, то це не дуже надійно. Найкраще задати додаткову перевірку в тих випадках, коли вхід до облікового запису відбувається з нового пристрою. Стандартне рішення в такому разі буде в тому, що сервіс додатково запропонує підтвердження через телефон.

Налаштуйте підтвердження на всі нові операції

Якщо плануєте переказати кошти на нову картку або сплатити у магазині, в якому ви ще не платили, багато сервісів запросять додаткове підтвердження за номером телефону. І це правильно: навіть якщо шахраї отримають доступ до облікового запису, вони не зможуть забрати гроші через свої карти.

Забезпечте надійний захист пошти

Як і обліковий запис електронного гаманця, її потрібно вберегти від шахрайських дій. Для цього встановіть складний пароль та підключіть двофакторну аутентифікацію.

Подбайте про безпеку своїх пристроїв

На всіх пристроях, за допомогою яких здійснюється доступ до електронного гаманця, необхідно встановити якісний захист від вірусів. Також на них не можна завантажувати програми та файли, походження яких невідоме.

Ніколи не переходьте за невідомими посиланнями

Це стосується розсилок у пошті, месенджерах, СМС-повідомленнях та за допомогою інших джерел. Будь-яке посилання, якщо ви не впевнені в ньому на 100%, має відразу видалятися або відправлятися в спам.

Такі прості рекомендації допоможуть вам убезпечити свій електронний гаманець, а також гроші, що на ньому зберігаються. Наразі є всі можливості для того, щоб не стати жертвою шахраїв — необхідно лише користуватися тими інструментами, які передбачені для захисту платіжних даних.

 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк