Як зміниться курс долара до Нового року: новий прогноз

Зміни курсу долара, швидше за все, будуть короткостроковими

ФОТО: ілюстративне

З 19 по 25 грудня, готівковий курс долара в Україні залишиться в межах 39,5-40,5 грн. При цьому можливі короткочасні коливання на 0,25–0,5 грн/дол.

Такий прогноз надав директор департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко у коментарі OBOZREVATEL.

Він вважає, що зміни курсу долара, швидше за все, будуть короткостроковими, спричиненими ситуативними обставинами, наприклад, збільшеним попитом в окремий день.

«Їх не слід сприймати як зміну провідних тенденцій... Є підстави прогнозувати подальшу курсову стабільність», – зазначив банкір і перерахував фактори, які цьому сприяють:

  • збереження без змін офіційного курсу валют (36,6 грн./дол.), а також облікової ставки НБУ (25%);
  • офіційні коментарі представників економічного блоку уряду та НБУ, які свідчать, що несподіванок у передноворічних трендах на валютному ринку не станеться.

«Курсова стабільність сама по собі є »заспокійливим засобом«, який дещо сповільнив сезонну активність на валютному ринку. З іншого боку вплив надає невизначеність через можливі наслідки можливих ракетних ударів», – додав Марченко.

Банкір нагадав. що після масованого обстрілу 23 листопада українці стали активніше запасатися готівкою та сильніше економити. Це понизило попит на іноземну валюту.

«Тобто у переважної більшості українців саме гривня. а не долар є пріоритетною валютою на випадок тривалого і непрогнозованого блекауту», – зазначив Марченко.

Нагадаємо, раніше експерти спрогнозували курс валют на два роки.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк