Як знайти роботу в Польщі: запрацював державний портал із вакансіями

Інструкція як зареєструватися та швидко знайти потрібну вакансію

Фото ілюстратвине

У Польщі запрацював державний сайт із пропозиціями роботи для громадян України, які були вимушені виїхати через збройну агресію російської федерації. Про це повідомляє посольство України в Польщі.

Завдяки порталу працевлаштування  українці зможуть знайти роботу за фахом. Проте, щоб скористатися ним, потрібно отримати свій номер PESEL.

"Завдяки порталу українці зможуть знайти роботу в Польщі відповідно до своєї кваліфікації, що дозволить покращувати професійні навики й переймати досвід до повернення в Україну. Досвід, який наші громадяни отримають під час роботи в Польщі, буде дуже цінним для реалізації кроків з відбудови України”, — сказав радник-посланник посольства України в Республіці Польща Олег Куц.

Сайт буде постійно поповнюватися новими пропозиціями роботи польською, українською та англійською мовами. Він працюватиме доти, доки у ньому буде потреба.

«Це дуже проста послуга. Вона дозволить громадянам України, які мають польський ідентифікаційний номер PESEL, знайти роботу за кваліфікацією. Дані, які має уряд свідчать про те, що серед громадян України, які прибули до Польщі та перебувають тут тимчасово, велику групу становлять люди з вищою освітою. Більшість з них — жінки. Понад пів мільйона людей можуть зацікавитися пропозиціями роботи», — розповів урядовий уповноважений з кібербезпеки Януш Цєшинький.

Інструкція користування сайтом: 

  • перейдіть за цим посиланням pracawpolsce.gov.pl;
  • щоб зареєструватися на порталі, потрібно ввести свій номер PESEL;
  • далі треба заповнити  коротку анкету, указавши свої вподобання та досвід;
  • після цього ви отримаєте список пропозицій роботи, які відповідають вашим навичкам.

Для довідки: PESEL (Песель) — це 11-цифровий ідентифікаційний номер, унікальний для кожної особи. Такий ідентифікатор кожного, хто проживає на території Польщі, чи має документ про постійне/ тимчасове перебування, міститься в універсальному реєстрі населення (звідси, власне, його назва — PESEL (Powszechny Elektroniczny System Ewidencji Ludności).

Нагадаємо, що раніше повідомлялося: від 1 липня польський уряд припинив виплачувати допомогу в розмірі 40 злотих на день (близько 300 грн) на харчування та проживання українських біженців.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також