Якщо призупинити війну, росіяни почнуть ще кривавіші різні — ОП

Росіяни можуть почати новий наступ, ще більш кривавий і масштабний

Україна в суботу виключила варіант згоди на припинення вогню з Росією і заявила, що Київ не погодиться на будь-яку угоду з Москвою, яка передбачала б поступку території.

Визнаючи, що позиція Києва щодо війни стає все більш безкомпромісною, радник президента Михайло Подоляк сказав, що поступки призведуть до негативних наслідків для України, оскільки після будь-якої перерви у бойових діях Росія завдасть ще сильнішого удару у відповідь.

«Війна не припиниться після будь-яких поступок. Її просто призупинять на деякий час», — сказав він в інтерв’ю «Reuters» — «Через деякий час з новою інтенсивністю росіяни нарощуватимуть озброєння, живу силу і працюватимуть над своїми помилками, трохи модернізуються, звільнять багатьох генералів… І почнуть новий наступ, ще більш кривавий і масштабний».

Подоляк відкинув як «дуже дивні» заклики на Заході до термінового припинення вогню, яке залучатиме російські сили на території, яку вони окупували на півдні та сході України.

«Російські сили повинні залишити країну, і після цього буде можливе відновлення мирного процесу», — сказав він.

Припинення вогню зіграло б на руку Кремлю, сказав Подоляк:

"Вони хочуть зафіксувати якісь військові успіхи. Військових успіхів точно не буде за допомогою наших західних партнерів. Було б добре, якби еліти Європи та США до кінця зрозуміли: Росію не можна залишати на півдорозі, тому що вони розвиватимуть «реваншистські» настрої і будуть ще більш жорстокі... Їх потрібно перемогти, піддати болючій поразці, наскільки це можливо».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також