Яку максимальну пенсійну виплату може отримувати військовий в Україні

Колишні військовослужбовці є категорією пенсіонерів, яка має один із найкращих видів постачання та велику кількість надбавок

ФОТО: ілюстративне

Цього 2022 року в Україні максимальна пенсійна виплата військовослужбовцям (якщо вона не змінена відповідно до судового рішення) не може перевищувати 20 930 гривень.

Так, для всіх видів пенсій максимальний розмір (з урахуванням надбавок, підвищення, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги) перед Батьківщиною) не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, встановлених для осіб, які втратили працездатність.

Згідно закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства», індексація пенсій відбуватиметься щороку 1 березня.

Вона здійснюватиметься на загальних умовах для всіх пенсіонерів, не тільки для тих, хто пішов на пенсію за загальним законом, а й для «спеціальних» пенсіонерів — військових, держслужбовців, науковців.

Нагадаємо, юрист відповів чи можуть повторно вручати повістки та в яких випадках.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також