ЄС може надати спостерігачів у справі Віталія Марківа

134258
134258

Секретар італійської партії «+Europa» надіслав листа президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Лаєн та єврокомісару з питань юстиції Дідьє Рейндерсу з проханням надіслати офіційних спостерігачів від Єврокомісії на всі засідання апеляційного суду у справі українського військового Віталія Марківа. Про це повідомляє «Європейська правда».

У листі Бенедетто Делла Ведова прослідковує «суперечності та безглуздість» вироку, виголошеного судом без доведення вини і «без жодного слідства на місці злочину». 

«Виходячи з цього, секретар »+Europa« попросив президента фон дер Ляєн та комісара Рейндерса забезпечити присутність спостерігачів від Європейської комісії в апеляційному процесі Віталія Марківа», — йдеться в заяві.

«Віталій Марків був ідеальним винуватцем. Він є іммігрантом. Більше того, йому пощастило: він отримав італійське громадянство, оскільки виріс в нашій країні зі своєю родиною. У журналістських публікаціях, які судова влада прийняла та посилила, він одразу став офіційно »українським нацистом«, »бандерівцем« так само, як змальовувалися десятиліттями радянською пропагандою українські патріоти», — сказано в листі.

Суд італійського міста Павія визнав винним нацгвардійця Віталія Марківа, якого звинуватили у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Рокеллі на Донбасі у 2014 році. Марківа засудили до 24 років ув’язнення.

varta1.com.ua: Новини