ЄС повідомив чи повертатимуть в Україну чоловіків мобілізаційного віку

Тимчасовий захист українців

Наразі чоловіків примусово не повертатимуть в Україну чоловіків мобілізаційного віку. Профільна єврокомісарка з внутрішніх справ пояснила ситуацію.

Профільна єврокомісарка з внутрішніх справ Ілва Йоганссон розповіла в інтерв'ю "Радіо Свобода", що в Євросоюзі перебуває 4,5 мільйона українців, на яких поширюється директива про тимчасовий захист. Цифри зростають упродовж останніх 18 місяців.

Ілва Йоганссон пояснила, що кожного тижня в ЄС прибуває орієнтовно 10 тисяч осіб. Хоч люди й повертаються додому, проте кількість людей, на яких поширюється директива про тимчасовий захист, постійно зростає. Підвищення не різке, проте зростання є.

Профільна єврокомісарка з внутрішніх справ прокоментувала питання повернення українських чоловіків-біженців мобілізаційного віку.

Це неможливо згідно з директивою про тимчасовий захист… Ми підтримаємо тих, хто хоче повернутися в Україну, і ми обговоримо з українською владою та українським урядом, як зробити це в найкращий спосіб. Ми нікого не викидатимемо з ЄС, – заявила Ілва Йоганссон.

Варто зауважити, що посол України в Чехії Василь Зварич заявив, що Київ не планує примусово повертати в Україну чоловіків призовного віку, натомість кожен індивідуально ухвалює рішення.

Своєю чергою міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що не розуміє, чому стільки чоловіків з України перебуває за кордоном.

Читайте також: Увага! На Львівщині сталася ДТП

Я ходжу до перукарні у Варшаві, і мене стриже молодий український перукар. І в мене є до нього питання: "Що ти тут робиш? Хіба ти не маєш захищати свою країну?", – заявив Сікорський.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також