"Євробляхери" оголосили про припинення блокування доріг України

Учасники акції заявили, що мають «переформатуватись». Учасники акції з блокування доріг по Україні та під Верховною Радою заявили, що припиняють блокування автотрас. Про це, під парламентом, заявили лідери протесту, — повідомляє «ТСН».

«Сьогодні акцію громадянської непокори під стінами ВР та на автошляхах України ми призупиняємо. Нам треба переформатовуватись», — заявив голова організації «АвтоЄвроСила» Олег Ярошевич.

«Євробляхери» заявили, що знімають блокаду з доріг, бо вона вичерпала свою доцільність. Натомість, дочекаються на підпис законопроектів, проти яких вони виступають, спікером ВР, а потім перемістяться з протестом під Адміністрацію президента — саме Порошенко зможе накласти вето на документи.

Коли саме вийдуть до АП, повідомлять згодом. 



Водночас, Арсен Аваков заявив, що водії, які перекрили автошляхи, вже перейшли допустимі рамки правового поля. Міністр внутрішніх справ повідомив про рішення розблокувати всі дороги та траси, які блокують учасники протестів, водії так званих «євроблях». Про це повідомляє прес-служба МВС.  

Рішення розблокувати всі дороги було ухвалене, оскільки дії протестувальзників обмежують можливості інших громадян.

«Ліберальна лояльність до »євробляхерів« закінчилася там, де вони перетворили своє право на протест — в обмеження прав інших людей. Було ухвалено рішення розблокувати всі траси, які перекрили учасники акції. Звісно, поліція буде працювати у рамках закону, але у випадку порушень законодавства буде змушена застосувати заходи поліцейського примусу», — наголосив Арсен Аваков. 

У разі подальших спроб блокування транспортних комунікацій — до правопорушників будуть застосовуватися передбачені законом заходи, зазначили у МВС.

У міністерстві, також, повідомили, що 21 листопада, у низці регіонів держави тривають масові заходи водіїв транспортних засобів на єврономерах. За попередніми підрахунками, станом на ранок, загальна кількість учасників, загалом у державі, становить понад тисячу осіб. Найбільша кількість зафіксована у Дніпропетровській (160 осіб/90 авто), Житомирській (100 осіб/50 авто), Львівській (150 осіб/70 авто) та Чернігівській областях (150 осіб/82 авто).

Рух на автошляхах, через блокування доріг водіями нерозмитнених автомобілів, залишається частково обмеженим у семи регіонах держави: Волинській (с. Княгиніно, траса М-19), Житомирській (с. Грозино, траса М-07; с. Березино, траса М-06), Кіровоградській (с. Степове, траса Н-14), Львівській (с. Розвадів, траса М-06; с. Милятин, траса М-06), Одеській (Біляївський р-н., с. Дачне, траса М-05), Полтавській (м. Кременчук) та Чернігівській областях (ПКПП «Яриловочі», траса М-01). 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також