"YouTube" не пропускатиме і блокуватиме весь контент, спрямований проти вакцинації

youtube-01
youtube-01

У сервісі відеоконтенту «YouTube» заявили про нову політику боротьби з дезінформацією, відносно медичної тематики, зокрема вакцинації. «YouTube» блокуватиме опубліковані відео, у яких піддають сумніву ефективність вакцин вцілому, у тому числі і від COVID-19. Про це 29 вересня написали у блозі компанії.

«Ми розширюємо нашу політику дезінформації щодо медицини на »YouTube« новими вказівками щодо вакцин. Розробка політики щодо дезінформації про медицину пов’язана з невід’ємними проблемами та компромісами. Наукове розуміння розвивається з появою нових досліджень, і з перших рук особистий досвід регулярно відіграє важливу роль у онлайн-дискурсі. Зокрема, вакцини впродовж багатьох років викликали запеклі дебати, незважаючи на послідовні вказівки органів охорони здоров’я щодо їх ефективності. Сьогодні ми розширюємо нашу політику дезінформації щодо медицини на »YouTube« новими вказівками щодо вакцин, які наразі вводяться, схваленими та підтвердженими як безпечні та ефективні місцевими органами охорони здоров’я та ВООЗ»,йдеться в дописі сервісу.

Нова політика поширюється не лише на планові щеплення, наприклад від гепатиту B, але і на загальні положення про вакцини вцілому.

«Все це доповнює нашу поточну роботу щодо збирання достовірної інформації про здоров’я на нашій платформі та залучення людей до надійного, якісного змісту та джерел про здоров’я»,додали на «YouTube».

Додамо, що зміни політики набудуть чинності 29 вересня, але, як вказують у компанії, системам буде потрібен час, щоб повністю активізувати їх дотримання.

«За минулий рік ми видалили понад 130 000 відео за порушення нашої політики щодо вакцини проти COVID-19»,зазначили в «YouTube».

«YouTube», «Facebook» та «Twitter» часто критикують за те, що вони не роблять достатньо, щоб зупинити поширення неправдивої інформації про здоровʼя (відношення до пандемії, щеплення) на своїх платформах.

varta1.com.ua: Новини