Житлова субсидія: новий механізм відшкодувань енергоощадним родинам

1
1

З 1 травня діє новий механізм призначення житлової субсидії, яким, зокрема, передбачено монетизацію частини заощаджених житлових субсидій. Відтак, монетизація передбачає грошову виплату енергоощадним родинам – еквівалент вартості зекономлених 150 кіловат електроенергії (до 135 грн) або 100 кубів газу (до 695 грн),  якщо ці ресурси використовувались для опалення, інформує прес-служба ЛОДА.


Сім’ям, які одержували житлову субсидію упродовж останнього опалювального періоду та вели енергоефективне домогосподарство, для отримання коштів слід звернутись до 1 вересня до органу соціального захисту населення та подати заяву, на підставі якої здійснюватиметься виплата грошової винагороди за енергоефективність. Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії.


Виплата коштів здійснюватиметься з вересня 2017 року на рахунок в банку чи відділення Укрпошти, за бажанням заявника. На момент подачі заяви рахунок в банку повинен бути уже відкритим.      


У Львівській області упродовж червня 2017 року підприємства-виробники та підприємства-виконавці послуг з газо-, та електропостачання надали структурним підрозділам з питань соціального захисту населення списки осіб, зокрема, 1162 - які заощадили електропостачання та 139 996 - які заощадили газопостачання.


Станом на 4 серпня до органів соціального захисту населення області  із заявами звернулось 725 осіб, які заощадили електроенергію для опалення та 85 191 осіб, які заощадили газопостачання для опалення.

varta1.com.ua: Новини