З 16 липня водіїв, які не оновили дані, можуть примусово забирати до ТЦК

Будуть вважатись ухилянтами

Водії, які не оновлять до 16 липня свої військово-облікові дані, будуть вважатись ухилянтами.

Про це повідомляє Today.ua

 

Позовну заяву до суду на тимчасову заборону на право керувати автомобілем можна буде подати лише у тому випадку, якщо поліція не змогла доставити водія до ТЦК.

З 16 липня може відбуватися примусове супроводження військовозобов'язаних аби поставити їх на військовий облік. До тих, хто перебуває у розшуку, поліцейські застосують адміністративний арешт, а потім примусово доставлять до ТЦК для уточнення військово-облікових даних.

В Україні поліцейські мають право зупиняти автомобілі та перевіряти документи, зокрема наявність військового квитка. Військкоми також можуть на блокпостах перевіряти наявність військового квитка та вручати повістки. За новим законом про мобілізацію, військовозобов'язаних, які перебувають у розшуку, поліцейські мають примусово доставляти до ТЦК для уточнення військово-облікових даних, зокрема, водіїв.

Читайте також: На Львівщині псевдоподружжя намагалося перетнути кордон, розраховуючи на неуважність прикордонників (ФОТО)

Також новий закон регламентує військово-транспортний обов'язок під час воєнного стану — вилучати автомобілі та інші транспортні засоби на потреби ЗСУ, але вилучити мають право тільки таке авто, яке підходить для фронту чи прифронтових районів.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі