З колишнього офісу львівських комуністів хочуть зробити магазин (ФОТО)

kpu
kpu

У Львові на місці колишнього офісу Компартії хочуть облаштувати магазин.

Як повідомляє «ГалІнфо», квартиру за адресою: м. Львів, вул. Коновальця 7/1, у якій раніше знаходився офіс львівського обкому КПУ та яка в останні роки підпільно здавалась в оренду для проведення різноманітних масових заходів усім охочим, планують пристосувати під магазин.

Зробити це хоче її новий власник — Браун Дімітрі, який придбав дане помешкання (загальною площею 92,3 кв. м) у Голуба Володимира Івановича — батька екс-народного депутата-комуніста Голуба Олександра Володимировича.

Квартира № 1 на вул. Коновальця, 7, у Львові, звідки раніше регулярно доносився спів «Інтернаціоналу» та вікна якої раніше регулярно били камінням, знову опинилася в епіцентрі скандалу. На цей раз — у зв’язку з намаганнями нового власника квартири Брауна Дімітрі реконструювати це помешкання та облаштувати магазин — шляхом «відновлення дверного прорізу» на місці віконного отвору.

Аби реалізувати цю задумку, Браун Дімітрі скерував відповідне звернення до Львівської міськради. Виконавчий комітет ЛМР розглянув його на засіданні 21 травня 2021 року. За результатами розгляду було ухвалено рішення «Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на реконструкцію гр. Браун Дімітрі з пристосуванням квартири № 1 під магазин з відновленням дверного прорізу на місці віконного отвору на вул. Є. Коновальця, 7 у м. Львові».

Водночас, дане погодження викликало обурення в мешканців будинку на Коновальця, 7, які стверджують, що отвору для дверей за проектом «там» ніколи не було, і що міська рада погодила вирізати двері у фасаді історичного будинку під магазин без їхньої згоди.

За наявною інформацію, через це погодження нещодавно відбулися загальні збори ОСББ «Під орлами», якому належить будинок, а також було проведено письмове опитування мешканців. Всі мешканці висловилися проти того, щоб вирізали двері у фасаді будинку. У ОСББ заявляють, що дану справу просто так не залишать, не виключають, що у випадку бездіяльності архітектурних інстанцій Львова вирішуватимуть її у суді.

Нагадаємо, що в квартира за адресою вул. Коновальця 7/1, яка тривалий час слугувала місцем для партійних зібрань львівських комуністів, в останні роки підпільно (без сплати податків) здавалась в оренду для проведення різноманітних масових заходів усім охочим. Відомо, зокрема, й те, що у помешканні функціонував навчальний центр «Training Service Lviv». На його сайті зазначалося, що центр проводить навчальні, коучингові заходи, об’єднуючи тренерів різних напрямків навчання з багаторічним досвідом і тисячами годин тренерської, коучінгової, психологічної та консалтингової роботи.

Про будівлю на вулиці Коновальця під номером 7 відомо, що її понад сто років тому спроектував архітектор Каспер Драневич. Будинок має назву «Під орлами». 2003 року за проєктом та керівництвом скульптора Любомира Кукіля відбулася реконструція фігури орлів на фасаді будинку.

[gallery link=«file» columns=«1» ids=«291279»]

varta1.com.ua: Новини