З наступного місяця в Україні може розпочатись вакцинація від коронавірусу, — Віктор Ляшко

IMG_5314-12-1024x578
IMG_5314-12-1024x578

Вакцинація від коронавірусу в Україні може розпочатися з 15 лютого або трохи пізніше. Про це в інтерв’ю «BBC Україна» розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, орієнтовно у ці дати до України привезуть перші вакцини — завадити цьому можуть лише форс-мажорні обставини. Наприклад, не відпустять партію, партія потрапить у ДТП або літак не вилетить через негоду.

Проте досі невідомо, якою саме вакциною почнуть прищеплювати українців. Це залежить від того, яка вакцина приїде першою: та, що може бути виділена в рамках Covax або та, яку Україна законтрактувала за бюджетні кошти.

Нагадаємо, Україна закупила вакцину від коронавірусу CoronaVac в китайського виробника «Sinovac Biotech». До цього Міністерство охорони здоров’я вело переговори з компанією «Serum Institute of India», яка одну дозу вакцини пропонувала за три долари. Натомість міністерство уклало договір з китайським виробником за вакцину за 17,85 долара за дозу.

У найближчі місяці Україна отримає близько десяти мільйонів доз вакцини від коронавірусу — 1,9 мільйона від «Sinovac Biotech» та в рамках глобальної допомоги «Covax» — від восьми до 16 млн доз вакцин.

varta1.com.ua: Новини