З наступного тижня у львівських школах розпочинаються зимові канікули: графік

1PD9OgfhjgUfrHJg25b1
1PD9OgfhjgUfrHJg25b1

Зимові канікули у більшості шкіл міста Львова розпочнуться з 25 грудня. Деякі школи мають дещо інший графік. Подаємо перелік шкіл і графіки канікул.
Про це повідомили в управлінні освіти Львівської міської ради.

Переглянути розгорнутий графік можна ТУТ.

Також нагадуємо,  щоб відпочинок пройшов веселим й корисним, необхідно пам’ятати про безпеку неповнолітніх. 






Залишаючи дітей самих вдома, попередьте, які ігри можуть бути небезпечними: сірники, плита, електричні прилади, чи навіть вогні на ялинці.

Зимові канікули є періодом підвищеної дорожньої небезпеки. Переконайтеся, що ваші діти знають основні правила і дорожні знаки. Навіть якщо вулиця, яку треба перейти, вузька і порожня, привчайте дитину дотримуватись правил, передусім — власним прикладом. Тому застерігайте переходити шлях лише на пішохідних переходах, а перед тим пересвідчитися, що водій авто побачив пішохода і призупиняє рух.

Взимку — це особливо важливо, адже гальмівний шлях транспортного засобу на слизькій дорозі збільшується у два-три рази. Також застережіть дитину не ходити близько біля краю тротуару, щоб не зачепила машина, яка випадково втратила керування.

Випускаючи дитину на прогулянку, не дозволяйте купувати петарди, запалювати бенгальські вогні. Це — небезпечна іграшка, яка може сильно травмувати.

Нагадайте дітям і про спілкування з незнайомцями! Навчіть їх не відчиняти двері невідомим, навіть якщо вони називаються друзями батьків чи далекими родичами. На вулиці не слід давати мобільний невідомим, важливо уникати спілкування з людьми, які просять дати зателефонувати чи допомогти, наприклад, відшукати домашнього улюбленця. Варто також не запрошувати додому малознайомих друзів, якщо вдома немає нікого з дорослих.

Застосувавши всі знання й правила на практиці, канікули минуть безпечно для дітей та спокійно для їх батьків.


varta1.com.ua: Новини