З початку літа на водоймах України загинули десятки людей

Лише за минулу добу під час відпочинку потонули семеро осіб

Фото: МВС

На водних об’єктах України лише за минулу добу загинуло  семеро людей, з них — одна дитина. З початку літа, фактично за тиждень, загинуло 24 людини, з них — чотири дитини, повідомляє МВС.

Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є недотримання правил безпечної поведінки громадянами. Зокрема, це купання в не обладнаних для цього місцях та купання в нетверезому стані.

Ось лише сухі факти  учорашніх трагедій:

Кіровоградська область. Учора з р. Дніпро в м. Світловодськ вилучено з води та передано на судмедекспертизу тіло чоловіка.

Черкаська область. 7 червня, о 13 год 12 хв, надійшло повідомлення про те, що м. Черкаси під час відпочинку на Дніпрі зник хлопчик, 2016 р. н. О 13 год 40 хв тіло дитини було виявлено у воді біля пірсу.

Того ж дня, о 16 год 44 хв, до ДСНС надійшло повідомлення про те, що на ставку в с. Дзензелівка, Уманського району, під час відпочинку, ймовірно, потонула жінка, 1992 р. н. Станом на 8 червня, зниклу так і не знайдено, роботи будуть продовжені з залученням водолазів.

Дніпропетровська область: 7 червня, о 22 год 23 хв, на р. Вовча в с. Василівка, Синельниківського району, рятувальники вилучили з води та передано на судмедекспертизу тіло  чоловічої статі.

Київська область: 7 червня, о 15 год 18 хв, на озері в с. Княжичі, Броварської ТГ, рятувальники вилучили з води та передали на судмедекспертизу тіло чоловіка, 1986 р. н.

Одеська область: 7 червня, о 19 год 29 хв, на ставку біля с. Обжила, Подільського району, рятувальники вилучили з води та передали на судмедекспертизу тіло чоловіка,  1991 р. н., який потонув під час купання.

Днем раніше до ДСНС надійшло повідомлення про те, що на ставку в с. Світле, Одеського району, під час відпочинку пірнув у воду та зник чоловік, 1999, р. н.

До пошукових робіт було залучено 5 водолазів, тіло було виявлено лише наступного дня.

Обставини загибелі та причини смерті з’ясовуються.

Як повідомлялося, з’явився перелік водойм Львівщини де безпечно купатися.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також