З початку року на західних кордонах затримали майже 1800 порушників

Прикордонники виявили 768 недійсних паспортів

Фото: ДПСУ

Тисячі родин аби врятуватись від російських окупантів змушені покидати свої домівки та рухатися за кордон для пошуку безпечного місця для себе і своїх дітей.

Як повідомляє ДПСУ, за 100 днів збройної агресії кордони України з ЄС та Молдовою (на Буковині) перетнули понад 7,3 мільйона громадян.

Загалом, за 5 місяців поточного року на в’їзд і на виїзд західний кордон перетнули 9,5 мільйона осіб та понад 2 мільйона одиниць транспорту. Через державний кордон не пропущено понад 10 тисяч осіб, що майже у 2 рази більше ніж торік.

Спільно зі співробітниками Волинської, Львівської , Закарпатської та Чернівецької митниць, оформили 40 500 автомобілів з гуманітарною допомогою.

За спробу незаконного перетину кордону затримано 1798 осіб — це у 5 разів більше, ніж за аналогічний період 2021 року. Поза пунктами пропуску виявлено майже 1050 осіб, 172 з яких — нелегальні мігранти. Ще 752 особи, що намагалися незаконно перетнути кордон, викрили у пунктах пропуску.

В умовах пасажиропотоку, значно зросла кількість спроб використання чужих документів — 24 проти 11 та підроблених — 79 проти 15. Виявлено 768 недійсних паспортних документів.

Крім того, прикордонниками викрито 650 спроб використання інших підроблених документів (довідок, посвідчень, свідоцтв).

Актуальним залишається питання протидії тютюновим контрабандистам. За 5 місяців поточного року припинено 91 спробу переміщення курива. Контрабандисти втратили майже 314 тисяч пачок цигарок. Левова доля, а це близько 300 тисяч пачок, вилучені поза пунктами пропуску.

Також охоронці західних рубежів вилучили 19 транспортних засобів та виявили 4 викрадених автомобілі, завадили зловмисникам перемістити через кордон 89 одиниць зброї, майже 2000 боєприпасів, понад 27 кілограмів наркотиків і психотропних речовин.

За вчинення правопорушень «зелені берети» склали адмінпротоколів на суму майже 11 мільйонів гривень, до відповідальності притягнули 3241 особу.

Як повідомлялося, українські умільці модифікували вантажний вагон для перевезення сигарет.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий