З полону звільнили 107 українських військовослужбовців: серед них 74 захисника «Азовсталі» (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні відбувся черговий обмін полонених

Фото: Телеграм/Єрмак

У четвер, 3 листопада, 107 українських військовослужбовців, серед яких шість офіцерів та захисники «Азовсталі», повернулися додому в результаті обміну, повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у «Telegram».

«Сьогодні ми провели черговий обмін полонених.  Вдалося звільнити 107 воїнів — 6 офіцерів, 101 рядового та сержанта. Це наші хлопці зі ЗСУ, ВМС, ТрО, ДПСУ, НПУ, ДССТ, нацгвардійці. 74 бійця захищали «Азовсталь»», — повідомив Єрмак.

Він зазначив, що деякі добровольцями летіли вертольотом у Маріуполь, щоб рятувати життя і воювати за місто.

«Ми повернули додому багатьох поранених у боях. Зокрема, нам вдалося обміняти тяжкопоранених та лежачих з Маріуполя, із «Азовсталі», хлопців з осколковими пораненнями рук та ніг, вогнепальними пораненнями різних частин тіла. Є люди з ампутованими кінцівками та опіками, які не відчувають частину обличчя, з інфікованими ранами. Також є поранений боєць внаслідок вибуху в Оленівській колонії. Чимало з наших хлопців зазнали поранень ще у березні. Держава зробить все необхідне, щоб допомогти кожному з них», — зазначається у повідомленні.

Фото: Телеграм/Єрмак

Як повідомлялося, у Міноборони пояснили, чому не можна постити фото військових, які потрапили у полон чи зникли безвісти.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий