З понеділка у Києві відновлюється дистанційне навчання

Всі заклади освіти столиці відновлюють онлайн навчання

У Києві з 28 березня буде відновлено освітній процес у дистанційному режимі. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«З понеділка заклади загальної середньої, професійно-технічної,  фахової передвищої та вищої освіти столиці відновлять навчання в онлайн форматі. Ми приймали це рішення, спираючись на думку фахівців, в першу чергу психологів, які підтримують відновлення навчального процесу. Мета дистанційного навчання під час війни — не лише засвоєння нових знань, а й психологічна підтримка, спілкування, перемикання уваги дітей. Викладачі отримали чіткий сигнал – навчання в даних умовах має бути без негативних оцінок або об’ємних домашніх завдань — воно повинно стати допомогою дитині, а не черговим стресом та хвилюваннями. Зараз не час фокусуватися тільки на вивченні нового матеріалу. Заняття мають бути орієнтованими і на повторювання — це буде ефективніше», — зауважив Валентин Мондриївський.

Київ має достатній досвід та потужну базу для організації дистанційного навчання.

«Київ має  досвід проведення такого навчання ще з часів карантинних обмежень. Напередодні педагогічні колективи вже розпочали навчальні, психологічні та розвивальні консультації з дітьми. Задля цього директори закладів освіти отримали чітку інструкцію, які платформи можна використовувати та яка мета залучення учнів», — зазначив Валентин Мондриївський.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також