З посади звільнили чиновницю Львівської ОВА, яка відмовилась встати під час виконання гімну України (ВІДЕО)

На зауваження волонтерки, жінка показала середній палець

Працівниця Львівської ОВА Лідія Токарєва під час акції у День державного прапора відмовилась встати під час виконання гімну, а на зауваження волонтерки показала середній палець. У Львівській ОВА повідомили, що чиновницю уже звільнили.

Відповідне відео Леся Менкуш-Мальків оприлюднила 24 серпня у Facebook-спільноті «Варта-1». На знятому за день до цього відео видно, як жінка, що сидить на лавці у сквері біля Львівської ОВА, показує середній палець під час виконання державного гімну.

Випао трапився 23 серпня, під час західу на підтримку полонених і тих, хто зник без вісті.

«Завершили, звісно, спільним виконанням державного Гімну. І ось ми, всі присутні, стоїмо і співаємо, і бачимо що вона (Лідія Токарєва - ред.) сидить на лавці і демонстративно втикає в телефон! Робимо зауваження, щоб піднялося, а у відповідь демонстративно зухвалий погляд! Тоді починаємо знімати її на відео, і вона... показує середній палець! Все видно на відео. Поруч стояли троє молодих поліцейських, і ми попросили їх перевірити документи в цієї особи. Хлопці спочатку вагалися, але коли вона кинулася тікати, побігли за нею і таки зупинили. Вона показала документи і сказала, що с... працівницею Львівської ОВА!!!!», - обурилася Леся Менкуш-Мальків.

Жінка розповіла ZAXID.NET також, що вони з волонтерами показували це відео голові ЛОДА Максиму Козицькому, проте вони тоді ще не були впевнені, що це точно його підлегла. Він, за словами волонтерки, відповів, що «не може знати усіх працівників особисто».

Керівник департаменту внутрішньої політики ЛОДА Юрій Горун повідомив ZAXID.NET, що зображена на відео жінка справді працювала у ЛОДА, проте після скандалу у соцмережах її звільнили.

«Такі дії неприпустимі не те, що для державних чиновників, а для українців загалом. Я у суботу швидко зреагував. Працівниця написала заяву на звільнення і я підписав відповідний наказ. Із 24 серпня вона уже не працює у обласній адміністрації», – повідомив Юрій Горун.

 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі