З’явилися докази, що відео з вцілілими моряками з «Москви» є фейком

Відео зняте перед затопленням

Скріншот з відео, Сергій Грудінін (третій справа)

Ще 16 квітня, одразу після публікації, виникли сумніви щодо достовірності відеозапису, на якому, за словами Міноборони РФ є вцілілі члени екіпажу ракетного крейсера «Москва», який затонув у Чорному морі трьома днями раніше. Про це пише «Радіо Свобода».

На кадрі із того самого відео є моряк, який не повернувся до своєї сім’ї, а його матері, після того, як спочатку сказали, що він вижив, пізніше сказали, що він пропав безвісти, а пізніше, що він помер.

Сумніви щодо точності цих цифр частково підігріває відео Міністерства оборони, на якому видно два ряди моряків, яких, здавалося, не більше 200. 

Фото надане тіткою одного з моряків, що був на борту, 21-річного Сергія Грудініна, є одним із найсильніших доказів того, що відео не те, за що його видали російські військові, а кадри, зняті в певний момент перед затопленням.

На вигляд це ідентичні частини відео, на яких видно, як Грудінін стоїть, підгорнувши підборіддя, в ряді моряків у темній формі та кепках.

Сергій Грудінін (обведено) на фото, наданому "Радіо Свобода" його родиною.

Скріншот з відео, Сергій Грудінін (третій справа)

Тітка Тетяна Грудініна розповіла наприкінці квітня, що її племінник досі зниклий безвісти.

Вона розповіла, що його матері Тамарі Грудініній, коли вона зателефонувала на гарячу лінію після затоплення, сказали, що її син живий, але пізніше їй зателефонував чоловік, який назвався Вакулою — прізвищем заступника капітана «Москви» — сказав, що пропав.

Тамара Грудініна розповіла, що згодом їй зателефонувала інша представниця ВМС і сказала, що її син затонув разом з кораблем.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також