З'явилися супутникові знімки, як росія розгорнула в Криму військові аеродроми і авіазаводи (ФОТО)

10 військових аеродроми і два авіазаводи

ФОТО: ілюстративне

Путінська армія розгорнула в тимчасово окупованому Криму як мінімум 10 військових аеродромів. Крім того, свою авіацію загарбники обслуговують на двох авіазаводах.

Про це свідчать супутникові знімки російських військових обʼєктів у Криму. Їх опублікували журналісти «Радіо Свобода».

На кожному з таких аеродромів є склади з боєприпасами та ємності з паливом, які у випадку вибуху лише посилять руйнівний ефект.

Одним з найважливіших для рф під час повномасштабного вторгнення аеродромів є летовище у Джанкої. Це пояснюється тим, що саме звідти вилітають російські бойові літаки, які воюють на південному фронті.

На згаданому аеродромі розташовані щонайменше три склади з боєприпасами, понад 50 гелікоптерів і багато облаштованих місць для розміщення ЗРК. Також літовище часто приймає винищувачі Су-25.

Ще один аеродром «Бельбек» розташований поруч із Севастополем. У 2018 році російські окупанти подовжили тут злітно-посадкову смугу для стратегічних бомбардувальників. Але наразі вони тут не базуються. Ймовірно, для них безпечніше запускати ракети по території України з більш дальньої та безпечної відстані.

Крім того, одне з основних угруповань авіації путінської армії розміщене на аеродромі у Гвардійському неподалік Сімферополя. Там розміщені штурмовики Су-25 і бомбардувальники Су-24.

Водночас, ремонтують російські винищувачі Су-25 на авіазаводі в Євпаторії.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк