З’явилося відео, як у Львові маршрутка знесла на своєму шляху два автомобілі (ВІДЕО)

У поліції припускають, що в момент ДТП водій громадського транспорту розмовляв по телефону

Фото: Варта1

У Львові автобус маршрутного таксі 19 січня потрапив у ДТП. Він просто зносить на своєму шляху автомобілі «Kia» та «Citroen», які зупинилися перед світлофором. У поліції не виключають, що причиною дорожньо-транспортної пригоди могла стати неуважність водія маршрутного таксі під час розмови по телефону. Про це повідомляє Патрульна поліція Львівської області.

«Це момент ДТП, яка трапилася вчора. Водій громадського транспорту в останній момент помічає два автомобілі, які зупинилися перед світлофором. Та, на жаль, часу відреагувати і зупинитися керманичу маршрутки не вистачило. Він просто зносить на своєму шляху автомобілі «Kia» та «Citroen». На щастя, без потерпілих. Ще один момент, який помітно на відео, це те, що після зупинки водій кидає з рук щось дуже схоже на мобільний телефон. Керманич пояснив, що він вчасно почав гальмувати, але його занесло на бруківці», — зазначається у повідомленні поліції до оприлюдненого відео з місця події.

Чоловік отримав протокол за ст. 124 (порушення ПДР, що призвело до ДТП) КУпАП.

Як повідомляла «Варта1», у центральній частині міста Львова, на вулиці Городоцькій, відбулася дорожньо-транспортна пригода за участі трьох транспортних засобів. У ДТП потрапила маршрутка № 184а та два легковика — «Citroen» та «КІА».

Правоохоронці нагадують:

Не варто користуватися телефоном за кермом, адже практично всі водії, за невеликим винятком, схильні до ефекту перемикання уваги з керування автомобілем на розмову. Увага концентрується на смузі руху, а навколишня інформація ігнорується.

Відповідно до ПДР, водіям категорично забороняється користуватися засобами зв’язку, тримаючи їх у руці (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання).

Відповідальність за порушення заборони користуватися засобами зв’язку, тримаючи їх у руці, визначається ч. 2 ст. 122 КУпАП, а відтак карається штрафом 510 гривень.

Водночас, закон не забороняє користуватися пристроями hands free, оскільки водій має можливість керувати транспортним засобом, використовуючи обидві руки (наприклад, Bluetooth-гарнітури).

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також