З’явився новий запис, як росіяни з крейсера «Москва» пропонували здатися прикордонникам з острова Зміїний (АУДІО)

Намагалися спокусити квартирами, а самі «розквартирувалися» на дні моря...

У мережі з’явився новий запис, на якому з тоді ще неушкодженого крейсера «Москва» росіяни пропонують здатися захисникам острова Зміїний. Рашисти намагалися спокусити українських прикордонників квартирами, гарною зарплатнею та гідною пенсією.

Аудіо опублікував журналіст Андрій Цаплієнко, пише «Оbozrevatel».

«Вперше публікуються заклики з тоді ще цілого крейсера Москва, які почули прикордонники острова Зміїний, перед тим, як відповісти легендарною фразою про «русский корабль». Росіяни пропонують здатися, отримати квартири, гарну зарплатню і пенсію. Відповідь відчайдушного прикордонника окупантам тепер знає весь світ», — написав Цаплієнко.

Запис розпочинається з апеляцій загарбників до «совісті» українських воїнів, які захищають рідну землю.

«...А совість чиста. У вас є всі шанси на нормальне чесне життя без участі у черговій братовбивчій війні в інтересах заокеанських господарів. Якщо ви відмовитеся від участі у братовбивчій війні та оберете правильну сторону — у вас буде можливість гідно продовжити влаштувати своє життя на «гражданці» чи продовжити службу у збройних силах російської федерації», — каже окупант, звертаючись до українських воїнів.

У разі зради України і переходу на службу до окупантів рашисти обіцяють українським прикордонникам «золоті гори».

«З перспективою кар’єрного зростання, стабільною зарплатнею, вирішити житлові проблеми, отримати хорошу військову пенсію у старості, жити у єдиній великій країні. Ухваліть вірне рішення, залиштеся живими. І живіть правильно. Для цього достатньо лише повідомити на 16 каналі про свою згоду, підняти білий прапор — і діяти відповідно до подальших наших вказівок», — зазначив рашист.

Окупанти також вимагали від українців «розрядити зброю» та «припинити зв’язок зі своїм командуванням».

На усі пропозиції та ультиматуми, як знає вже весь світ, українські прикордонники відправили окупантів у «еротичну подорож».

Нагадаємо, у ДПСУ уточнили дані про долю прикордонника, який послав російський корабель на Зміїному. Ним виявився не Роман Грибов, як вважалося раніше, а його побратим. Справжнього автора легендарної фрази вдалося визволити з полону лише нещодавно.

Також повідомлялося, що 13 квітня українські військові двома ракетами «Нептун» змогли затопити флагман російського Чорноморського флоту — крейсер «Москва». У Росії цей факт та реальну кількість загиблих визнавати не хочуть. Однак нещодавно у мережі поширили запис «останньої розмови» з крейсера «Москва», з якої стає очевидним: на дно флагман відправили саме українські ракети, а з екіпажем відбулася справжня катастрофа.

Аудіо: «Telegram»-канал Андрій Цаплієнко.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі